Loading...

Casele cu geamuri mari: avantaje si dezavantaje

///Casele cu geamuri mari: avantaje si dezavantaje

Daca ai locuit atat la casa, cat si la apartament, inseamna ca ai observat influenta pe care o au geamurile ferestrelor asupra aspectului interior. Acestea pot pune intr-o lumina noua atat spatiul disponibil in camerele locuintei, dar si posibilitatile de design interior. Ideea unei case cu geamuri mari te duce cu gandul la vederea unor peisaje naturale colorate in diferite nuante, in functie de sezon.

Cu toate acestea, ferestrele mari la o casa nu influenteaza doar vederea catre exterior, ci au un impact direct asupra accesului pe care il are lumina naturala in interiorul locuintei si la modul in care imobilul este izolat termic.

Astfel, este bine sa stii care sunt avantajele si dezavantajele unor ferestre mari, dar si sa ai parte de cateva idei de amenajare in cazul in care alegi sa optezi pentru o astfel de arhitectura.

1. Avantajele caselor cu geamuri mari

Posibilitatea de a avea un peisaj de basm atunci cand petreci timp in casa este unul din principalele motive pentru care multi oameni aleg sa monteze geamuri mari la casa. Totusi, exista mai multe avantaje ale unei astfel de arhitecturi.

1.1 Vederi panoramice in natura

Chiar daca o fereastra de dimensiuni mari largeste campul vizual, ea va oferi vedere catre un spatiu limitat. Astfel, puteti monta sau mai multe astfel de elemente pe peretii alaturati, pentru a avea parte de o imagine completa a naturii inconjuratoare.

1.2 Spatiu suplimentar

Multe persoane au tendinta de a irosi spatiul din interiorul casei, deoarece iluminarea nu este eficienta. In acest fel, nu este atins intregul potential al unei incaperi. Avand parte de mai multa lumina naturala, vei observa ca locuinta iti ofera mult mai mult loc de desfasurare pe care il poti pune in valoare fie in scop decorativ, fie doar pentru a aerisi camera.

1.3 Mai multa lumina naturala

Daca locuiesti la casa, cu siguranta ai cateva plante care-ti asigura atat hrana, cat si aerul curat. In acelasi timp, ai un spatiu mult mai mare, pe care il poti folosi pentru flori, care sa te ajute sa pastrezi un miros proaspat in casa si sa aduci cateva pete de culoare. Acestea au nevoie, pe langa apa si pamant, de lumina naturala.

De aceea, trebuie sa te asiguri ca acestea sunt expuse la razele soarelui o perioada cat mai indelungata. Geamurile de dimensiuni mari favorizeaza patrunderea acesteia chiar si pe timpul iernii, atunci cand soarele straluceste cu intensitate redusa, iar ziua dureaza doar cateva ore.

2. Dezavantajele caselor cu geamuri mari

Exista si o serie de dezavantaje pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand ai geamuri mari.

2.1 Izolarea termica

Cu cat geamul este mai mare, cu atat el acopera mai mult din peretele casei, ceea ce influenteaza clima din interiorul locuintei. Sticla este un material care face fata cu greu temperaturilor extreme, indiferent ca este vorba de frig sau caldura.

Chiar si asa, nu inseamna ca o fereastra de dimensiuni mari nu poate izola termic. Trebuie doar sa optezi pentru modelele cu geamuri termopan groase. Poti face acest lucru cu toate zonele care permit patrunderea temperaturilor exterioare in casa, inclusiv usile.

2.2 Intretinerea minutioasa

Sticla este foarte pretentionasa, atunci cand vine vorba de intretinere. Nu inseamna ca are nevoie de inlocuire, ci trebuie doar stearsa foarte des, deoarece atrage praf si scoate in evidenta orice amprenta. Daca ai copii, acestia vor fi foarte atrasi de geamuri, iar urmele de maini se vor observa foarte usor.

Prin urmare, ferestrele mari ofera un iluminat eficient si vederi extraordinare, dar trebuie intretinute in mod regulat. In plus, daca avi geamuri termopan, exista riscul de condens, insa acesta poate fi evitat, daca iei masurile necesare.

Geamurile de dimensiuni mari sunt solutii excelente atunci cand iti doresti ceva care sa-ti asigure o izolatie termica eficient, dar si o iluminare corespunzatoare in interiorul locuintei. Totusi, trebuie sa tii cont de cateva aspecte inainte de a-ti echipa intreaga casa cu astfel de ferestre si sa te asiguri ca ele sunt solutia potrivita atunci cand vine vorba de confort si siguranta.

surse foto: envato.com, pinterest.com

2020-02-10T12:17:50+00:00