Loading...

CULORILE TERMOPANULUI – Ce informații trebuie să știi

///CULORILE TERMOPANULUI – Ce informații trebuie să știi

Dacă decizi să îți renovezi casa și să îți schimbi ferestrele, ia în considerare următoarele înainte de a alege: unul dintre cele mai populare tipuri sunt cele din termopan. Ramele colorate reprezintă tendința în creștere a acestei industrii pe piață. 

Ferestrele termopan pot avea o varietate de culori. Cele gri adaugă un sentiment minimalist casei, în timp ce modelele maro, îi pot adăuga căldură.

1. Cum se colorează termopanul?

Una dintre cele mai frecvente tehnici din industria termopanului este utilizarea laminatului pentru profilele ferestrelor, iar, după finisarea acestora, urmează procesul de fabricare celor standard. Alternativ, se utilizează un supliment de culoare înainte sau după finalizarea producției .

În prezent, companiile din această industrie au posibilitatea de a utiliza nu numai diferitele culori ale ferestrei termopan, ci și combinația a două nuanțe diferite pentru interiorul și exteriorul aceluiași cadru al ferestrei.

Investiția pentru o fereastră de termopan colorată variază în funcție de factori precum procesul de fabricație, costul materiilor prime, tipul de laminat ș.a. Față de alte variante, aceasta este mai rentabilă din punct de vedere al dimensiunii, formei și specificațiilor.

Există elemente importante care trebuie luate în considerare atunci când alegi ferestrele color, cum ar fi tehnicile specifice utilizate pentru acoperirea sau laminarea acesteia.

Dimensiunile pentru ferestre, fie ele cu doua sau 3 geamuri, fie de aerisire, nu au neaparat un format standard. Acestea depind de producator si de cum anume doresti sa arate incaperea in final. Poate vrei ca livingul sa fie cat mai iluminat si atunci alegi niste marimi mari sau probabil iti place ca in dormitor sa pastrezi o atmosfera intima si sa intre mai putina lumina, ceea ce inseamna optarea pentru unele mici.

În general, este știut faptul că ferestrele mai mari sunt mai scumpe decât cele mici, formele standard sunt, de asemenea, mai ieftine decât cele personalizate/speciale (de exemplu, ovale, arcuite etc.). Tipurile de accesorii, orificiile de aerisire, pervazele afectează, de asemenea, nivelul investiției necesare. Producătorii introduc un proces diferit prin folosirea cadrelor de culori, astfel încât costurile pot varia.

2. Ce culori de geam termopan sunt disponibile?

Ferestrele termopan vin într-o varietate de culori, iar fiecare companie are o paletă largă din care se poate alege, oferind proprietarilor posibilitatea de a personaliza aspectul caselor lor. Așadar, poți alege modelul care se potrivește cu stilul locuinței tale și pentru a o face complet unică.

Care sunt cele mai populare culori?

Există un infinit de combinații de culori pe piață, dar unele reprezintă o adevărată tendință în rândul proprietarilor de case, care aleg deseori nuanțe diferite:

  • Gri
  • Negru
  • Maro
  • Crem

Ferestrele gri pot fi punctul culminant al casei tale, în timp ce unele negre reflectă o caracteristică modernă, iar cele maro conferă locuinței tale eleganță și căldură. Modelele crem se potrivesc cu ușurință oricărei încăperi sau nuanțe ale tencuielii. În plus, culorile asemănătoare cu cele ale lemnului se potrivesc cu ușurință caselor tradiționale.

Lista poate continua cu unele dintre cele mai îndrăznețe nuanțe, de la verde, albastru, roșu și până la violet, galben sau turcoaz. Totul depinde de stilul pe care vrei să îl adopți și de gama coloristică folosită în restul casei.

3. Beneficiile termopanului colorat

Proprietarii de case investesc în viitor instalând ferestre termopan. De fapt, contactând furnizorii, vei lua o decizie corectă și poți economisi la factura de încălzire.

Termopanul este cea mai accesibilă opțiune pentru casa ta și este ușor de întreținut. În plus, ferestrele de acest tip pot reduce în mod rezonabil pierderea de căldură cu până la 5%. Asemeni electrocasnicelor, unele modele sunt reziliente și aduc o eficiență de tip clasa A++, astfel că investiția va fi, cu siguranță, importantă pentru locuința ta din acest punct de vedere.

Avantajele ferestrei color termopan

În lumea în care trăiești astăzi, ai nevoie din ce în ce mai multă responsabilitate pentru resursele planetei tale. Durabilitatea și eficiența energetică sunt printre cei mai importanți factori care trebuie luați în considerare atunci când trebuie să îți renovezi locuința și vrei să păstrezi mediul curat, în timp ce economisești. Ferestrele color din termopan îți oferă toate avantajele unui astfel de produs și adaugă o notă de gust personal și stil.

Izolare corespunzătoare

De fapt, izolarea este unul dintre principalele beneficii ale ferestrelor de termopan. S-a dovedit că acestea oferă performanțe de izolare termică de nivel înalt, nepermițând să pătrundă frigul în casa ta și reducând semnificativ pierderea de căldură.

Reducerea zgomotului

Combinația de ferestre cu geam dublu și rame termopan va reduce poluarea fonică cu 5%.

Culoare și formă

Cadrele de termopan pot fi produse în toate culorile. În plus, ele pot fi personalizate după bunul plac - mărime, formă, stil.

Acestea fiind spuse, iată câteva informații despre culorile geamului termopan și despre ce opțiuni poți avea atunci când te decizi să schimbi ceva în casa ta. Fiecare fereastră vine cu o garanție, însă trebuie să știi că deja ai făcut alegerea potrivită, deoarece acest material este cel mai popular, datorită performanțelor sale și rezistenței. Iar când vine vorba de nuanță, ești liber să improvizezi cât dorești!

Sursă: pinterest.com

2020-02-10T10:57:28+00:00