Loading...

REGLARE GEAMURI TERMOPAN: Iata cum sa iti reglezi geamurile in functie de temperaturile de afara

///REGLARE GEAMURI TERMOPAN: Iata cum sa iti reglezi geamurile in functie de temperaturile de afara

Ai geamuri de termopan? Atunci trebuie sa le reglezi in functie de anotimpul si temperaturile care sunt afara. Din ce in ce mai multi oameni apeleaza la achizitionarea unor astfel de produse, deoarece sunt mult mai practice si bune din punct de vedere termic si fonic. Avand in vedere ca este o investitie, trebuie sa ai grija de intretinerea acestora. In ce consta acest lucru? Reglarea si curatarea lor periodica, ce se face in functie de sezon, mai exact, iarna si vara. In functie de aceste doua aspecte, atat durata de viata, cat si eficienta acestora vor creste.

1. Reglarea geamurilor termopan vara si iarna

Odata cu trecerea timpului, ca orice alt lucru, si termopanele se strica si au nevoie de o mica reglare, actiune care le readuce eficienta si siguranta din prima zi.

Cand iti dai seama ca acestea trebuie reglate?

Lucrurile stau destul de simplu. In momentul in care observi ca intra aer in casa sau, din punct de vedere fonic, banuiesti ca este ceva stricat sau, poate, pur si simplu, ti se pare ca geamul se inchide mult mai greu, atunci este momentul sa incepi reglarea acestora. Probabil te intrebi de ce este nevoie de acest lucru. Din cauza greutatii, ramele nu mai pastreaza unghiul normal de 90 de grade, iar, din acest motiv, acestea se inchid mult mai greu decat erai obisnuit.

Pentru a regla geamurile de la ferestrele de termopan, nu ai nevoie neaparat de un meserias, deoarece poti face acest lucru chiar tu. Operatiunea este destul de simpla si dureaza foarte putin. Chiar daca ai fixat singur balamalele, in cele mai multe cazuri, nu este suficient si trebuie sa strangi bulbul de pe margine cu ajutorul unei surubelnite. In acest fel, vei ajuta la potrivirea presiunii.

Este necesar sa faci acest lucru la toate geamurile din locuinta. In acest fel, le vei ajusta si in functie de anotimp.

De ce trebuie sa faci acest lucru? Daca vei lasa mereu geamurile pe regimul de iarna, in interiorul acestora se va forma o presiune, care afecteaza cauciucurile de izolare. Daca aceasta operatiune ti se pare ca nu este suficienta, nu uita sa ungi balamalele cu un ulei special.

In cazul in care consideri ca unul din ele s-a lasat, inseamna ca te confrunti cu o problema a balamalei superioare. Nu este motiv de ingrijorare, deoarece se poate remedia usor cu ajutorul unui imbus de marimea 3 sau 4. Poti incerca si ajustarea balamalei situata jos cu ajutorul suruburilor de reglare, situate atat in fata acesteia, cat si in spate. Acesta poate fi actionat atat din interior, cat si din exterior. Celelalte doua pe care le vei observa pe suprafata geamului sunt pentru reglarea fortei de etansare, iar celalalt - pentru ridicarea sau coborarea lui.

Este normal ca odata cu trecerea timpului sa apara astfel de probleme in cazul geamurilor de termopan, insa este important sa nu le lasi sa treaca de la sine, deoarece nu vor disparea. Incearca sa reglezi termopanele periodic.

2. Reglajul geamului termopan oscilobatant

La fel ca si in cazul ferestrelor de termopan cu deschidere obisnuita, si cele oscilobatante isi pierd din eficacitate odata cu trecerea timpului si au nevoie de reglaj. Cum iti poti da seama ca prin geamul tau patrunde frigul de afara? Aprinde o lumanare si pune-o in dreptul ferestrei. daca flacara acesteia se misca necontrolat, este clar ca acestea trebuie reglate.

Cum faci acest lucru? Cauta bulbul de pe marginea ferestrei si cu ajutorul unui patent si strange cat poti de bine. Daca nu vei face acest lucru si vei lasa geamurile in continuare asa, pe langa frig, chiar si ploaia va incepe sa iti patrunda in casa. In cazul in care consideri ca aceasta procedura nu este suficienta, este recomandat sa schimbi garnitura, iar, in cazul in care observi ca tamplaria s-a lasat, trebuie folosit un imbus, cu ajutorul caruia vei ajuta la calibrarea ferestrelor, atat pe verticala, cat si pe orizontala. Daca vei face toate aceste lucruri, nu vei mai intampina probleme.

In concluzie, geamurile de termopan trebuie reglate obligatoriu si trebuie trecute pe regimul de vara sau iarna. In acest fel, nu vei intampina probleme si te vei putea bucura de ele o perioada lunga de timp.

sursa foto: shutterstock.com

2020-01-25T21:13:55+00:00